Besök på Dourakis vingård

Tack vare mina grekiska vänner så fick jag möjlighet att åka till Dourakis vingård som ligger cirka 35 kilometer från Rethymno och 40 kilometer från Chania. Magisk natur runt omkring denna vackert belägna vingård. 

Vi fick oss en trevlig visning i konsten att göra vin. Jag som är helt novis på vin lärde mig ett och annat även om det mesta redan är glömt. Att vara inne i berget där allt vin ligger lagrat var värt besöket bara det. Vi avslutade visningen med lite vin, ost och oliver. 20€ i cirkapris per person beroende på vad man vill äta efter rundvisningen. Kanske inte det godaste vinet jag druckit, men smaken är ju som baken, så varför inte testa själv när möjlighet finns. 

Ett tips är att kontakta vingården innan ni åker dit. Ofta är det större sällskap där och då har man åkt förgäves.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Visa miniatyrer]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Scroll Up