Dagstur till Chania

Chania | Kreta

Att resa på Kreta är enkelt. Löjligt enkelt och det är billigt. Bussarna är utrustade med aircond,, Wi-Fi – om man nu måste ha det – och bussarna är dessutom rena, både invändigt och utvändigt. Inte populärt att äta och dricka på bussarna dock om det inte är något som inte kan kladda eller förstöra klädsel. Så vatten är att rekommendera. 

Tog mig en tur upp till Chania, från Rethymno och betalade 6,30 euro. Cirka 70 kronor enkel resa för en sträcka på 8 mil. Det är lätt att hitta tidtabeller på nätet och man kan som sagt var åka i princip vart som helst. 

Det bästa med resan är ändå att få se naturen, lite uppifrån så att säga. Att sitta i en buss och se höga berg på ena sidan och havet med allt vad det innebär på den andra, det är njutning.

Chania som stad kan jag inte säga så mycket om då det bara blev en promenad från busstationen ner till Venetianska hamnen endast, men där var det vackert. Rätt trångt på gatorna vilket inte var oväntat då det är en mycket större stad än Rehymno men Chania har sin charm också.

Är bara väldigt glad att jag tog chansen att prova på bussåkandet, och det kommer att jag att göra så mycket jag kan när tid ges.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”9″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Visa miniatyrer]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

Scroll Up