Kreta – En vacker plats

Ibland känner man för att komma iväg. Iväg från vardagen där allt går i 180 mest hela tiden eller bort från tristessen som kan få en att må så där fruktansvärt uselt eller så vill man bara resa iväg för att se något annat. Hur fungerar det i andra länder? Hur lever man när man är utomlands? Nu menar jag inte turistliv utan att leva som svensk fast i ett annat land. 

I november förra året dök det upp en chans för mig att prova på att leva utomlands, om än i kortare perioder och för min del blev det i Rethymno på Kreta. Hade egentligen ingen erfarenhet alls av Kreta. Var där för första gången förra året under en veckas semester. Då var jag i Platanes vilket var väldigt turistigt. Visst är det skönt att ha nära till havet, stranden och restauranger men det är ju i princip det enda man ser när man åker iväg på en charter. Värst – enligt mig – är ju dessa All inclusive där man knappt behöver gå från hotellet. Visst kan det vara bra för barnfamiljer men jag känner personligen att ska man resa så ska man även se sig omkring, vilket jag numer kommer att göra.

De sista dagarna på semestern förra året åkte jag in till Rethymno och föll pladask för denna genuina vackra stad. 

Fick möjligheten att prova något nytt

I november fick jag möjlighet att hyra en lägenhet i Rethymno och jag tvekade aldrig, jag tackade ja direkt utan att ha sett lägenheten, eller studion som det kallas. Ett rum med badrum och en fantastisk balkong med en helt underbar utsikt.

Denna vackra vy har jag från min balkong

Första gången jag åkte ner var i mars. Ett rätt tomt Rethymno, ja i alla fall på turister. Inga parasoller eller solstolar. Inga turistgator med en massa affärer som säljer både det ena och det andra utan ett genuint Rethymno. Det är här jag kommer att försöka spendera så mycket tid jag kan, och vill ni följa med mig så kommer jag lägga upp lite av varje när det kommer till Kreta. Te x så kommer jag att tycka till om restauranger och tavernor. Det behöver inte vara de finaste ställena utan ställen som jag tycker om, eller inte. Kommer även att tycka till om stränder, utflyktsställen etc. Kanske inte ställena som alla andra rekommenderar eller ratar, utan det jag personligen tycker om.
Alltid kan någon glädjas av informationen. 

Det kommer bli många bilder, för Kreta är vackert, oerhört vackert, så ni som vill, ni är hjärtligt välkomna följa med mig på min resa!

//Marys Plejs

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.

Scroll Up