Underbar natur

Kourna

När jag åkte till Kreta för första gången förra året så hade jag ingen aning om hur det såg ut på ön. Då gick tankarna mest på att få åka ner till sol och bad. När jag landade på Chanias flygplats var det mörkt och jag hade inte någon möjlighet att föreställa mig vilken natur som dolde sig i mörkret. Den naturen och landskapet håller jag på att utforska nu och jag blir lika överväldigad oavsett var jag hamnar på ön, det är en sådan fantastisk natur helt enkelt.

Som jag skrev tidigare så går det utmärkt att upptäcka Kreta med buss men ibland har man tur och har vänner som har bil vilket gör att man kan hamna precis vart som helst.

Blev en dag överraskad av mina vänner där de bara sa; – Ta med dig lite grejer och framför allt badkläder och möt oss vid bilen. Sagt och gjort och återigen blev det en dag jag inte glömmer i första taget. Färden gick mot Chania men de hade en överraskning på gång så vi avvek från stora vägen och hamnade i en liten by som heter Argiroupoli. Byn ligger cirka 23 kilometer från Rethymno och som jag förstod så går det även buss dit om man inte har möjlighet till bil. 

Bilväg från Rethymno till Argioupoli

Bara bilvägen dit är en fröjd (se bildspel) och väl där kan man välja och vraka bland grilltavernor och vacker natur. Maten är helt fantastisk och du får väldigt mycket mat på tallriken, så beställ inte för mycket. Omgivningen är otrolig med små vattenfall överallt. Rekommenderar varmt denna lilla by. 

Du hittar små vattenfall överallt vid tavernorna.

Färden fortsatte efter en magnifik tidig middag till en insjö, inte långt ifrån Argioupoli. Tyvärr har det varit alldeles för varmt denna sommar och lite regn vilket gjort att vattennivån var på tok för låg. Tror att bästa tiden att besöka denna insjö är under våren. Nu i början av september var det ingen höjdare att kliva ner och bada, men det gjorde vi i alla fall. 

På vägen hem till Rethymno tog vi en omväg och åkte upp till en by som heter Gerani, bara för att utforska lite mer. En söt liten by där det blev en kaffe på eftermiddagen innan hemfärden.

[ngg src=”galleries” ids=”11″ display=”basic_slideshow”] 

 

Scroll Up